zondag 6 april 2014

EEN NATTE ZONDAGMIDDAG


April doet wat ie wil. Ons op een regenachtige zondagmiddag trakteren bijvoorbeeld. Het hoost niet, dus een fietstochtje was best te doen. Even een frisse kop halen. Dat gaat beter als het een beetje regent, alsof je een douche krijgt van Moeder Natuur. Zeuren over het weer is alleen een mensen-aangelegenheid. Tijdens het (licht) plenzen zag de blogger twee eenden die met elkaar aan het flirten waren. Zo kwam het althans over, alsof ze elkaar het hof maakten en elkaar kusjes gaven. Romantiek in de regen, waarom niet? Zie foto links. In een perkje voor de Albrondaheerd ontwaarde ondergetekende een gele kanarie met een bandje aan een pootje. Zie foto boven. Zal die ontsnapt zijn? Het beestje kwam in elk geval zelfredzaam over, hij of zij was op zoek naar wat eetbaars.

Winkelplein West was de enige plek in Beijum waar op deze natte zondagmiddag wat aanloop was. Wat voelt het lekker ruim dat de illegaal geplaatste fietsenrekken zijn verplaatst. Zie berichtgeving van afgelopen week. Het geeft ook een rechtvaardigheidsgevoel aan de 'gewone burger.' Onbestaanbaar dat je als particulier je aan de (gemeentelijke) regels moet houden en zo'n Duitse supermarkt maar de eigen gang kan gaan. Foto rechts.
Zie rechts om de hoek, achter de prullenmand staat nog steeds het roze meisjesfietsje. Er komt maar geen eigenaresse opdagen. Het tweewielertje staat reeds een maand verweest op het winkelplein nadat het ooit een half jaar in de Oosterpoort heeft gestaan.
Hoe lang blijft de fiets in Beijum?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

o jee. hopelijk heeft iemand dit vogeltje intussen gered?
het is een kanarie man en kan zichzelf niet redden, buiten.
in tegenstelling tot de papagaai achtigen die in parken in A'dam rondvliegen.

is het tijd om het fietsje op te laten halen door bevoegde mensen van de gemeente?

gr. therèse

Anoniem zei

Zou het een lokfiets zijn?