maandag 7 april 2014

MAANDAGOCHTEND (195)


Beide foto's zijn zondagmiddag reeds gemaakt. Klik de linker afbeelding groter om het leesbaar te krijgen.
Gistermiddag zag ondergetekende dat een drietal meiden en een jongetje, leeftijd ongeveer twaalf jaar, met plakletters in de weer waren bij een billboard die in de Froukemaheerd hangt. Besmuikte en rood aan lopende gezichten. Wegdraaiend, zet ons aub niet op de foto. Aan alles was te merken: hier speelt zich iets ondeugends af. De blogger schrijft dat nou wel op, maar bij nader inzien denkt hij: hoezo deugt dit niet? Kunnen kinderen écht ondeugend zijn? Kopiëren ze niet louter het gedrag van volwassenen, bijvoorbeeld van hun ouders?

Zie bovenste foto, het woord 'hoe' is veranderd in hoer. Wat stout. Oh oh oh. Foei. Of toch niet? Is stout niet gewoon spannend? Ontdekkend?
De gedachten van de blogger gaan terug naar z'n eigen jeugd. 'Doktertje spelen' heette het destijds, met leeftijdsgenootjes de ontluikende seksuele gevoelens ontdekken en verkennen. Elkaar bekijken, betasten en bespreken. Twaalf tot veertien jaar, begin jaren zestig in de Kanaalstreek. Kom daar nu, anno 2014, maar eens om. Alles ligt bij voorbaat in de verdachte hoek aangaande seksualiteit. Wat een krampachtigheid.

Waarom lukt het de volwassen generatie maar keer op keer niet om een kundige en ter zake doende seksuele overdracht richting de jeugd te doen? Steeds maar weer dat stiekeme, lacherige en semi grappige. Terwijl we allemaal, iedereen die dit leest, zijn gemaakt, verwekt en geboren door seks. Het meest gangbare en normale, de seksualiteit tussen mensen, wordt keer op keer, generaties lang, in een verdachte hoek geplaatst( afgezien van de volwassenen die een ter zake doende seksuele voorlichting aan hun kroost doorgeven).

Op de linker afbeelding is te zien dat de Expeditie aanstaande zaterdag een Kinderkleding- en Speelgoedbeurs in de voormalige school 'De Dijk', samengevoegd met De Doefmat,  aan de Wibenaheerd organiseert. Kom er tussen 13 en 17 uur shoppen, aldus de aankondiging op een boom in de Godekenheerd.

Een prettige nieuwe week is begonnen. Het is lente en de natuur plant zich op alle denkbare manieren voort. Het leven is nog steeds een expeditie.

1 opmerking:

michel zei

Op je veertiende nog "doktertje spelen" Johann?
Of was het toen ook nog een "onschuldig" spelletje.