vrijdag 5 september 2014

DE BEURS VAN DE LOTUSHEERD IN HET HEERDENHOES

Gisteravond vond een redelijk bezochte beurs van de de Beijumer paranormale vereniging Lotusheerd in het Heerdenhoes plaats. Zie desgewenst nog even deze aankondiging met alle aangekondigde paranormalen/paragnosten. 
De blogger kwam redelijk laat poolshoogte nemen, na 21.00 uur. Terwijl hij z'n fiets bij het buurtcentrum aan de Isebrandtsheerd op slot zette (een associatie komt al schrijvend naar boven: 'geloof in God, maar zet wel je fiets op slot'), hoorde hij bezoekers die buiten even een frisse neus kwamen halen praten over 'vorige levens', 'proces' en 'karma.' Als je niet wist dat er een paranormale beurs was, kon je het aan de cultuur, de gespreksonderwerpen, gemakkelijk afleiden.

De ontvangst was allerhartelijkst. Ja hoor, maak maar even foto's. Dat moest even discreet, er was vanzelfsprekend niemand die in een emotioneel privéconsult zat die met z'n hoofd op het web wilde. Er werden voeten gemasseerd, diepe levenslessen verteld en persoonlijke paranormale adviezen aan de hand gedaan.
Een aanwezige dame: "Ik mag graag met m'n voeten op de grond blijven, ik pik er uit waar ik wat aan heb, over de prijs van aardappels bij AH wordt hier echt niet gepraat." Een ander liep opgewekt rond: 'Ik heb veel inzicht in mezelf gekregen." De blogger liep wat te zweverig rond, en hij vroeg zich af of het allemaal waar was wat aan de goedgelovige of sceptische bezoekers werd verteld. De sfeer was oprecht, hij had niet het idee of het gevoel dat de consulenten maar wat raak fantaseerden of op geld uit waren. Alle aanwezigen waren met 'hun proces' bezig, althans, zo kwam het over. De ernst domineerde, er viel waarschijnlijk weinig te lachen.

Na het bezoek fietste de blogger enigszins verward, eenzaam en alleen naar huis, en hij vroeg zich af wat voor vorig leven hij mogelijk gehad heeft. Zou het een vorm van karma zijn dat hij in Beijum terecht is gekomen? Wat moet hij hier toch leren, en moet hij misschien wat goed maken? De balans herstellen? Doet hij het allemaal wel goed? Veel vragen spookten door zijn hoofd. Er was geen geleide gids, engel of paragnost aanwezig die hem antwoord gaf. Misschien waren die er wel, maar de blogger kreeg er maar geen contact mee. Daar zijn paragnosten en helderzienden voor. Waarschijnlijk is het maar goed dat die er in deze duistere tijden zijn.

(Er kwamen tegen de vijftig betalende bezoekers op de beurs af, dat waren er beduidend meer dan vorig jaar)

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan in je vorige leven was je waarschijnlijk dorps omroeper...

Willem Pauwelussen zei

Ik denk dat karma niet veel te maken heeft met goed maken, maar met levenslessen. Maar dat zijn heel goede vragen die je daar jezelf stelt Johan! Dat zouden véél meer mensen moeten doen.

Anoniem zei


Alleen heel spijtig dat al deze paragnosten helderzienden alleen maar bereidt zijn te "helpen", als men de knip opent.
Dit gegeven heeft mij er in ieder geval van weerhouden tot dusver, de lotusheerd te bezoeken.
Ten eerste moet er entree betaald worden en dan de desbetreffende behandelaar geloof ik ook, toch?

Therèse

PS: 1 van mijn levenslessen(karma)=...laat in dit geval je knip dicht ;-).

Willem Pauwelussen zei

Snap ik niet Therèse hoor. Je betaalt toch ook als je naar de dokter gaat? In ieder geval kost het een stuk van je 'eigen risico' van je ziektenkostenverzekering en die heeft ook al een forse premie.
En als een paragnost je iets kan duidelijk maken omtrent, om het maar vaag te houden, de achtergronden van je dagelijkse bestaan, dan is dat toch best een vergoeding waard?
Al was het alleen maar omdat op die manier eens naar de oorzaken wordt gekeken ipv naar de gevolgen, want dat is gebruikelijk in onze medicijnencultuur.
En overigens meen ik dat het woord paragnost exact hetzelfde betekent als helderziende.

Anoniem zei


En laat ik nou precies aan helderziende gedacht hebben, toen ik mijn reactie schreef.
Zoals je weet kan iédereen zich helderziende noemen, toch?
Waarom zou ik mijn beetje geld uitgeven aan iets wat mij ieder mens met een beetje zelfkennis kan zeggen, vraag ik je.
Ik herinner me een keer bij een helderziende geweest te zijn.
25 gulden, mevrouw.
Wat hij zei?
Lariekoek.
Conclusie...
Harde bewijzen wil ik zien van álles wat aangeboden wordt op avonden zoals in de lotusheerd.
Zie/hoor ik die niet?
Blijft mijn knip dicht.
gezien het feit dat ik al meer dan genoeg aan de reguliere zorg verzekeraar betaal, maandelijks.

Therèse

Anoniem zei


ben ik nog even weer.

jaren geleden hoorde ik voor het eerst de naam Reiki.
van daaruit ontsproten er heel veel andere namen cq behandelingswijzen.
allemaal aangewend in het alternatieve cirquit.
handopleggers...rekkers en strekkers...masseurs...krakers...en nóg een stuk of wat andere methodes, die ik vergeet te noemen.

weet je mijn beste Willem?
mijn zegen hebben ze allemaal.
Échte mensenhelpers helpen mensen zónder er geld voor te vragen.
Om in jouw termen te spreken...liet jouw jezus zich ook betalen?
had hij, net als de grote bagwanman ook 93 roll's roy's?

hare chrisna....wees gegroet...

Therèse

Willem Pauwelussen zei

Nou, ik neem aan dat Jezus toch ook niet van de lucht geleefd zal hebben, elke dag een wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging lijkt me wat te veel gevraagd.
Ik ben zeker wel met je eens dat in principe ELKE dienst gratis zou moeten zijn, maar dat veronderstelt dat we in een wereld leven waarin we hebben begrepen dat we elkaar moeten vertrouwen, zodat ieder gewoon van de grote hoop van producten kan meenemen wat hij/zij nodig heeft. Helaas is het nog niet zover. Erger is dat velen de moed al hebben opgegeven dat zo'n wereld er ooit zal komen.
Maar wat die paragnosten betreft: hoe helderziend iemand is, zegt niks over hoe spiritueel iemand is. Het kan wel een ongelooflijke sensatiejager zijn.
Maar ik denk dat je hierbij in hoofdzaak op je intuïtie moet vertrouwen. Harde bewijzen vragen wordt heel moeilijk, want hoe kan ik bewijzen dat ik bijvoorbeeld een donkere schaduw zie in je astrale aura ter hoogte van je rechterschouder? Die donkere vlek daar doet ook in wezen niks ter zake. Waar jij wat aan hebt, is dat ik me op die plek afstem en kijk wat me die over jou heeft te vertellen. DIE info, dáár zou jij best iets aan kunnen hebben, die geeft je misschien net weer even een wat dieper inzicht in jezelf. Maar dat hangt dan ook weer af van jouw ontvankelijkheid om dat inzicht toe te laten. Je weet natuurlijk ook wel dat mensen ook nogal eens boos kunnen worden als ze met een waarheid over zichzelf worden geconfronteerd, en ik kan me voorstellen dat je niet wilt betalen aan iemand die je boos maakt.
Hoe dan ook, er zijn vele valse profeten, zoals de klassieken ons leren, en je zult zelf het kaf uit het koren moeten zeven.
Ik heb zelf in ieder geval de ervaring dat healing (vroeger heette dat magnetiseren) bepaald wel effect kan opleveren, en zeker ook gewenste effecten. In ieder geval al in de sfeer van de stressrelease.

Anoniem zei


Bij mijn weten zijn er vandaag de dag nog steeds volkeren die niet uit zijn op winst bejag. Waar geruild wordt om te leven, eten etc.

Hóe naïef zijn toch nog steeds veel mensen.

In de lente onstond de LOOM rage.
Nét op tijd.
Namelijk vóór de voorjaars vakantie en de zomer vakantie.
Toeval?
laat ik dáár nu toevallig niét in geloven ;-).
EEN RAGE WAS EN IS HET.
Er werd en wordt flink aan verdiend.

Reiki...Healing/magnetiseren...Astrale massages...ed...het ene vaak aan huis praktijkje na het andere schieten als springende vlooien de lucht in.
Op zoek naar klandizie.
Betálende, dát dan weer wel.
Waar ik me tegen blijf weren is tegen het feit dat 99.5 % van diegenen die zich ermee bezig houden, hopen op niet alleen een zomer-maar ook een winter vakantie.

Therèse

Willem Pauwelussen zei

Astrale massages???
Dat vind ik net zo ongeloofwaardig als die 99,5% van jou. De mensen die ik ken die er hun beroep van hebben proberen te maken moeten er flink tegenaan om er een redelijke boterham uit te halen.
Nederlanders zijn meer kijkers dan kopers, moet je weten. Dus voordat een Nederlander de portemonnee trekt voor iets wat niet al tevoren voor 200% bewezen heeft voordeel op te leveren? Dat gebeurt zo gauw niet hoor, dus er twee dikke vakanties van betalen, vergeet dat maar vrolijk.

Anoniem zei


kijk Willem...
als iemand fysio gestudeerd heeft krijgt hij er aan het eind een diploma voor, toch?
een staats diploma.
als zo iemand verder wil gaan op de alternatieve wijze met masseren, heb ik er geen moeite mee.
deze persoon weet en kent de basis van zijn/haar handelingen.
dit even als 1 voorbeeldje.

ik bedoelde niet én de zomervakantie én een wintervakantie.
de zomervakantie is er als het goed is tóch wel(als er een partner aanwezig is die redelijk verdiend.
ik bedoelde een extra vakantie in de winter.
ééntje, die bij elkaar gespaard is door vage reiki achtige handelingen te doen bij vooral naïeve mensen...

Willem Pauwelussen zei

Mijn ervaring is dat een diploma geen garantie biedt voor kwaliteit, dus als iemand een staatsdiploma heeft betekent het niet automatisch dat je in goede handen bent.
Staar je niet blind op papiertjes zou ik zeggen. Die bewijzen alleen maar dat iemand de discipline heeft opgebracht om in de kop te stampen wat de docent(en) opdroeg(en).
En overigens bestaan er in het 'alternatieve' (ik noem dat liever het duurzame) circuit ook papieren bewijzen van deelname aan cursussen. Ik noem bijvoorbeeld het getuigschrift dat je meekrijgt als je de 7-jarige cursus 'the healing principle' hebt afgerond van Bart ten Berge. En reken maar dat dit een degelijke opleiding is, dat weet ik, want ik heb die zelf gevolgd.
Nou, en dan heb je nog de heksenacademie in Beverwijk, maar die zul je wel kennen denk ik.