zondag 7 september 2014

EEN WOONBOOT LANGS DE KORREWEGBRUG

Meestal draait de Korrewegbrug open omdat passerende vrachtschepen die door het van Starkenborgborg-kanaal varen de hindernis willen nemen. 
Gistermiddag voer een woonboot door het water, getrokken door motorboot Kaatje. Zie foto. De woonboot is niet hoog, waarschijnlijk scheelde het weinig of hij had ook onder een dichte brug door kunnen varen.
Aan de rechter straal in het water te zien lijkt het net alsof de boot van de rechter kade kwam, maar dat is niet zo, je kon het  geheel van ver zien aankomen. Het was waarschijnlijk een gemakkelijk transport, zie de relaxte heren heren op de foto. Een zit op het dak en de ander staat in de deuropening.

3 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Ik heb ooit wel eens het transport van een woonboot door Groningen, met een opduwertje trouwens, mogen meemaken. Dat is een heel mooie manier om Groningen, zowel Stad als Ommeland, eens op een andere manier te leren kennen. Zeker voor onze provincie is water eeuwenlang een bepalende factor geweest in de politieke verwikkelingen.

Anoniem zei


je kan natuurlijk ook in een rondvaart boot stappen.
krijg je er nog uitleg bij ook :-).

Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ja, is leuk. Dat was een keer het jaarlijkse cadeautje dat we als wijkraadbestuurders van de SDC kregen. Mooie herinnering.