donderdag 4 september 2014

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (9)

Wat aardig nou weer, een laptop en een kinderlaptop bij de vuilniscontainer. En kijk, ook nog een lamp, weliswaar een opknappertje, maar een kniesoor die daar op let. Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. De dagen worden korter en het wordt eerder donker. Gelukkig zijn er altijd mensen die rekening houden met medemensen met een krappe beurs. Neemt de lamp maar mee als u wil. Gratis.

De bovenste, linker en onderste foto zijn onlangs bij een vuilniscontainer aan de Ypemaheerd gemaakt. Locatie, vlakbij de fontein, achter Plein Oost. De rechter foto laat een afgedankte fietstas van een krantenbezorgbedrijf zien. Heeft een bezorger er de brui aan gegeven? Het is tegenwoordig toch een hopeloze expeditie met die achter de nieuwsfeiten aanhollende kranten. Wie zal het zeggen, de foto is op de grens van de Froukema- en Wibenaheerd genomen.

Nog even de bovenste foto, er staat ook een kinderkappersstoel naast de container. Linke soep, lijkt de blogger, niet iedereen heeft kappersstoelen in huis, normaal gesproken staan die in een kapperszaak. Ondergetekende zegt verder niks, hij zegt/schrijft allen dat de stoel op een zondagmiddag is 'gestort.'
Zie ook de linker afbeelding, een tl--buis in een tl-houder. Is dat lief of lief? Nogmaals, de donkere dagen zijn in aantocht. Stel dat je die net nodig hebt?

Het zou mooi zijn als collectief kan worden afgesproken dat lampen, tl-buizen, laptops, magnetrons, stofzuigers en tv's alleen in Beijum langs de weg worden neergezet als het niet gaat regenen, anders heeft een behoeftige vinder er niks aan.

De onderste foto is ook bij de vijver gemaakt. Laten we eerlijk zijn, als het mooi weer is gaan we graag buiten barbecueën.  Stel nou dat een rooster precies in een biobakje past, dan ben je toch klaar? Niet zo zeuren hoor. Natuurlijk, we doen een paar stenen onderin om de bodem te beschermen, we zijn toch niet asociaal?

Geen opmerkingen: