donderdag 6 november 2014

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (13)

Wat leuk nou weer, twee magnetrons bij de vuilcontainers. Zouden ze het nog doen? Het weer was wat nattig, en dan zet je toch geen elektrische sociaal vuilnis buiten? Zie foto boven. Ergens vorige week gemaakt. Locatie, bij de Wibena-rotonde.

Maar goed, de grens tussen sociaal en a-sociaal kan dun zijn. Net als die tussen gek en genius ook mager kan zijn. Wat is normaal en wat is abnormaal? Beschaafd en onbeschaafd? Genoeg gefilosofeerd. Kijk toch eens naar de linker afbeelding, een lieve Beijumer zet zo maar een frituurpan naast de vuilcontainer. Niet zomaar, nee, in een plastiek zak! Dat is toch aardig? Zou er nog frituurvet in zitten?
Ach, zie nogmaals de linker foto, er ligt ook een wit sneetje brood bij. Daar kun je toch mooi een gefrituurd broodje kroket opleggen. Een frikandelletje?

Verkijk je ook niet op de gift die gisteravond langs de Emingaheerd, hoek Doornbosheerd op de hoek stond. Nou ja zeg. Neem maar mee, een wasmachine en een droger. Zie foto rechts.
Lief hoor. Kijk alleen uit, lieve gevers, als het mistig is kan het systeem van het elektrische apparaat bederven. Zullen we in het vervolg afspreken dat we dit soort witgoed alleen met droog weer langs de weg gaan zetten? Jawel. Beijumers zijn een sociaal volkje. Komt wel goed.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je bedoelt asociaal vuilnis. Jammer genoeg wonen er teveel aso's in Beijum. Dit soort mensen...uitschot van de maatschappij.

Anoniem zei

asociaal vuilnis van asociaal volk.

Anoniem zei

Iedere nederlander verplicht een half jaar naar een ontwikkelingsland om daar tussen de mensen te le
1. Wordt je misschien iets liever van
2. Leer je te waarderen wat je hebt.

Dat a-sociale vuilnis is er gekomen toen de gemeente besloot om voor het grof vuil ophalen 45 euro is gaan vragen. Voor veel mensen is dat toch een week eten. Kiezen maar.

Ik roep de gemeente op om 1 x per jaar gratis grofvuil te kunnen aanbieden.
Of anders: Wie springt er in dit gat in de markt?

Anoniem zei

Stel, ik heb een kapot witgoed app.
Wonen doe ik niét in de Wibenaheerd maar bijv. in de Fultsemaheerd.
Ik moet rondkomen van 45 euro per week.
Wat let mij dan om, vooral nu het weer langer donker is buiten, het spul naar daar te brengen waar de foto gemaakt is.
Niets toch?

Er was een tv programma waarin 2 broers in ik geloof Leeuwarden witgoed ed ophaalden in hun open vrachtautootje.
Verdienden er een paar centen mee?
Is iets soortgelijks hier niet mogelijk, in Groningen?