zondag 7 december 2014

LANGZAMERHAND RICHTING KOOPZONDAG IN BEIJUM?


Het is op zondag altijd maar een dooie bedoening in Beijum. Het enige vertier dat je kunt aantreffen is bij een Duitse grutter op Winkelplein West die tussen 12 en 17 uur open is. Of bij het Café Biljart waar je vanmiddag bijvoorbeeld lekker warm en behaaglijk de Derby van het Noorden op groot scherm kunt bekijken. Maar misschien komt er binnen afzienbare tijd nog meer leven in de brouwerij.
Bij de kassa's van Albert Heijn Meins liggen sinds een week papiertjes waarop de klant kan aangeven of een toekomstige zondagsopening van de winkel gewenst is of niet. Bij de servicebalie kan het ingevulde formulier in een ton worden gedeponeerd, de tussenstand wordt keurig bijgehouden en medegedeeld. Zie foto's.

Zoals het er naar uit ziet gaat de winkel ergens in 2015 op zondag open, ongeveer 65% van de klanten die tot nu toe aan de enquête hebben meegedaan wil graag een verruimde openingstijd. Stel je wil even een broodje halen, het toiletpapier is op of een flesje wijn voor de zondagavond ontbreekt. Toch wel handig als je even een boodschapje op zondagmiddag kunt kunt gaan doen.

De meningen zullen verdeeld zijn. Volgens de blogger kan iedereen zijn of haar zondagsrust zelf creëren door thuis te blijven, Winkelcentrum Beijum te mijden of door een doodstille en verlaten Groene Hart van de wijk te gaan lopen.

Aan mensen die van zondagsrust houden is een kolkende Euroborg, een afgeladen Café Biljart of een geopende supermarkt niet besteed. Daar hoeven ze gelukkig ook niet heen, vrijheid blijheid.
Maar vrijheid blijheid geldt ook voor andersdenkenden, voor mensen die graag op zondag wél van genoemde voorzieningen gebruik wensen te maken.

1 opmerking: