dinsdag 9 december 2014

PAND VOORMALIGE VIDEOTHEEK STAAT AL RUIM EEN JAAR LEEG

Vorig jaar op 1 september sloten de deuren van de roemruchte videotheek aan de Claremaheerd. Zie nog eens dit bericht.
Tegenwoordig doen de ramen van het lege pand dienst als aanplakstation voor concerten, feesten, partijtjes, etc. Zie foto.
Stel dat de huur van het pand een slordige 1500 euro per maand bedraagt, dan leert een kleine rekensom dat er sinds de sluiting al een 20.000 aan inkomsten is misgelopen door Patrimonium, de eigenaar van het pand.
Maar wat veel ergers is, het ziet er zo desolaat uit. Zo tien keer niks. De realiteitszin van de blogger gebiedt hem te vervolgen met het bijna vaste gegeven dat dit pand zeker heel 2015 ook nog leeg zal staan. Wat een treurigheid. Dan kun je nog zoveel fonteinen aanleggen op het twintig meter verderop liggende Plein Oost om het 'leuk' te maken. Het helpt op deze manier geen moer.

Welke ondernemer gaat nou in vredesnaam een bedrijf beginnen op dit kapot geslagen gedeelte van Beijum-Oost?

12 opmerkingen:

Anoniem zei

De ruimten zijn gereserveerd om per 1 januari de meest hulpbehoevenden te kunnen ophokken.

Kees Huizenga zei

Johan, het gaat om verhuur van bedrijfsruimte. Bedrijfsruimte qua huur is veel duurder dan het huren van woonruimte.

Kijk eens naar die voorgevel op de foto. Deze heeft een lengte van circa 5 keer 5 meter. Je kent de grootte van die voormalige videotheek en gemakshop. Ik schat in dat de bedrijfshuur per maand tussen de € 7.500 en € 10.000 was (exclusief vaste lasten).

Dit gebouw kan wellicht dienstdoen voor Wijkwerken Beijum/Wij Werken Bouwen. Vier instellingen "in co-creatie met de gemeente Groningen".

Anoniem zei

Dit forum is het toppunt van achterlijkheid, commerciële corruptie en censuur.

Anoniem zei

Eeen Bowlingcentrum,is dat geen optie??

Anoniem zei

De anoniem van 14.09 voelt zich hier erg thuis. Ik zou zo'n zieke reactie censureren.

Kees Huizenga zei

Vanmiddag doelde ik op het project Wijkwerken Beijum/Wij Werken Beijum (dit is een correctie).

Zie verder Beijumnieuws van 28 augustus 2014:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/08/er-komt-een-wijkbedrijf-in-de-doefmat.html

In plaats van in De Doefmat kan dit participatiegebeuren beter in de oude videotheek aan de Claramaheerd komen. Daar is veel meer ruimte.

Onder meer voor een groen bewonersbedrijf; in goede samenwerking met Iederz, Lentis, WerkPro en NOVO/De Zijlen (inclusief de Boerderijum Beijum).

In de Groene Long kan groenafval vergist worden. Met name van tuinafval (bladeren, gras, bloemen, struiken, planten en takken van bomen).

Anoniem zei

Het kapot geslagen deel van Beijum-Oost noemt Beijumnieuws het voormalig winkelcentrum aan de Clarema- en Ypemaheerd.
Gaat het dan om de sociale kant; de vooral Antilliaanse hangers die rondom de oude Gemakswinkel rondhingen en de wijkbewoners (klanten) weghielden en de winkelier van zijn inkomsten beroofden? Of over het uitblijven van mensen op en rondom het Plein, bijv. op weg naar de geminimaliseerde bibliotheek, het verdwenen verpleeghuis Innersdijk, de achteringang die hoofdingang is geworden bij de ALDI-supermarkt, de almaar uitblijvende nieuwbouw van een Gezondheidsvoorziening/woon-flat? Stedelijk ontmoetingspunt noemde een stedebouwkundige van de gemeente dit door god en klein Pierke verlaten gebied ooit. Als corporaties,gemeente ambtenaren en ook politici ontkennen dat hier wat aan de hand is, en ook bewonersclubs liever wegkijken dan het probleem benoemen en agenderen blijft het hier een fysieke en sociale vuilnisbelt. Misschien dat de aardbevingen van de NAM op dit meest oostelijk deel van stad -dus letterlijk op de Groningse gasbel en breuklijn- het probleem mee kunnen oplossen.

DDD zei

En lekkere betaalbare gaarkeuken voor de senioren in de buurt.

Anoniem zei

Heerlijk rustig dat plein, leuke fonteintjes in de zomer, stukje natuur wat op de innersdijk plek ontstaat, een bibliotheek aan de 'buitenrand' van de stad, geweldig, een Aldi, menig dorp droomt hiervan, 2, 3 basisscholen vlakbij, sporthal, enz. Is het glas halfleeg of halfvol?

Anoniem zei

Heey positivo met je halfvolle glas. Van jou soort mensen moeten wij Beijumers er meer hebben. Telt uw zegeningen.

Anoniem zei

Er schijnen nogal wat aardstralen te zitten. Kun je hele enge ziektes van krijgen. Als je er langs loopt voel je de kanker in je lijf al.

Anoniem zei


Zal een utopie zijn maar kunnen er geen woningen van gemaakt worden?