maandag 1 december 2014

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (14)




Het is de laatste weken een beetje mager op sociaal vuilnis-gebied in de wijk, en dat geeft toch een beetje te denken. De koudste en duurste periode van het jaar komt er aan, en vuilnis-storters lijken opeens hun medemens in nood te vergeten. Gelukkig wordt er nog wel wat op straat of in de natuur gesmeten wat niet meer bruikbaar is maar wat voor een ander nog nuttig kan zijn. 

Zie bovenstaande foto toch eens. Is dat niet een stoeltje voor een kind voor op de fiets? Alle chagrijn is bij de blogger weer verdwenen, mensen, dit is toch lief, aardig een sociaal? Stel dat je een dergelijk zitje nodig hebt maar je kunt het niet betalen? Het stond zo maar langs de weg in het donker. Froukemaheerd. Neemt u maar mee.

Het is de bedoeling dat we in december lekker gaan kokkerellen en dikkedakken. Vooral op het einde van de maand.

Je zult maar een pan nodig hebben en die niet kunnen betalen. Wat aardig dat je zo maar een exemplaar in de natuur van Beijum kunt aantreffen. Zie foto links. Maar lieve mensen toch, waarom moet een te geven pan nou in een sloot worden gegooid? Beseffen jullie wel dat er ook mensen met rugklachten rondlopen? Graag de sociale gift in het vervolg hoger neerleggen svp, bij voorkeur op een vuilniscontainer.

Zie ook foto rechts. Het is wat mager wat er bij de weg en bij de container staat, maar wie het kleine niet eert is het grote toch echt niet weert. Wat fijn om zomaar een plantje mee te kunnen nemen. Mag het de volgende keer een bosje bloemen zijn? Wat zal er trouwens in die doos zitten?

De decembermaand is in aantocht. Zet eens een mooie bankstel langs de weg. Een tafeltje en een mooie tv ( niet tijdens regenachtig weer!) Overbodige feestverlichting (wel in een beschermend doosje!) is ook welkom. Hebt u een nieuw kerststalletje gekocht? Zet het oude exemplaar in een doos langs de weg. U kunt er iemand blij mee maken. Het allermooiste zou zijn om een diepvries met kalkoen, kip en andere vleeswaren bij een container neer te zetten. Kom, laten we elkaar de winter doorhelpen en elkaar wat gunnen in de dure decembermaand.

Bovenstaande blogbericht is afgelopen weekend reeds geschreven. Vanmiddag ging de blogger nog even poolshoogte nemen bij dumpplaats Plein Oost. Zie onderstaande afbeelding. Er staan drie stoelen voor de geef, altijd gemakkelijk om de woonkamer of keuken mee te vullen. Zin in wintersport? Kijk toch eens, achteraan, een rode reiskoffer. In de witte plastiek tas rechts liggen een dvd-speler en een versterker, er ligt hout voor in een vuurkorf, en kijk aan, ook een bloembak.
Rechtsachter op de foto ziet het er een stuk minder sociaal uit, er liggen vier deels opengescheurde vuilniszakken met troep.
Een voorbijgangster: "Ik snap wel waarom mensen dit doen, dan hoeven ze niet voor hun grofvuil te betalen." 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tokkietown

Anoniem zei


ja, maar die stoelen zien er nog goed uit.
hopelijk worden ze alsnog door iemand meegenomen.