dinsdag 9 december 2014

UIT DE OUDE DOOS (227)


Deze foto's komen uit het plakboek van lezer Piet. Ze dateren uit 1980. Er zijn reeds eerder door hem gemaakte foto's gepubliceerd, vul de zoekterm Piet in op de zoekbalk linksboven.

Op bovenste foto is te zien dat bewoners van de net opgeleverde woningen aan de Onnemaheerd bezig waren om de ruwe klei in hun voordeel te bewerken. Er moesten erfscheidingen worden aangelegd, wandelpaadjes, bloemperken, gazonnetjes

Op de linker foto is een deel van het resultaat te zien, het buitengedeelte ziet er i.v.m. de situatie zoals die boven is te zien een stuk aantrekkelijker en leefbaarder uit.
Zo te zien was het zomer. Het aangelegde gras was gemaaid en de bloemen bloeiden. Het was dusdanig lekker weer dat een buitenbadje met kind tot de mogelijkheden behoorde, de schaars geklede dame accentueert het warme zomerweer.

Even rekenen, de foto's zijn ongeveer 35 jaar oud. Dat betekent dat het kind dat in het badje zit te plenzen nu langzamerhand tegen de 40 zal lopen.

De blogger heeft geen idee of hij nog 35 jaar meegaat. Graag. Het zou toch de moeite waard zijn om in het jaar 2049 terug te kunnen blikken op de Beijumer periode die we nu-2014- beleven.

Geen opmerkingen: