vrijdag 5 december 2014

UITSLAG ZWARTE PIETEN-POLL

Het heerlijk avondje is gekomen (vanavond) en -gelukkig- kan de hele Zwarte Pieten-discussie weer een half jaar in de ijskast. Een half jaar? Ja, de discussie begon dit jaar reeds midden in de zomer.
Het stemlokaal linksboven op Beijumnieuws is gesloten, tijd om de balans op te maken. De blogger heeft al eerder opgemerkt dat de stellingen achteraf gezien beter zonder de toegevoegde krachttermen had gekund. Die waren toegevoegd om het een beetje gepeperd te maken, wat bij nader inzien z'n doel voorbij schoot. Echter de poll stond online, er was reeds enkele tientallen keren gestemd en er kon niet meer in het menu ervan gewerkt worden.

Grofweg gesteld is 87% der stemmers van mening dat Zwarte Piet onder alle omstandigheden voor Nederland behouden moet worden. De meeste stemmers vinden dat Piet tot het oer-Hollandse erfgoed behoort. Aan de andere kant gaven 109 stemmers aan dat ze het fenomeen Zwarte Piet als kwetsend en als racistisch ervaren (13%).

De uitslag zit redelijk in de buurt van een onlangs landelijk door EenVandaag uitgevoerde enquĂȘte, 83 % is hier van mening dat alles bij het oude moet blijven.

De poll verdwijnt in de loop van de dag van de site.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jammer dat 3 van de keuzes eigenlijk het zelfde is maar anders verwoord
Dus de uislagen zeggen niet zo heel veel