dinsdag 9 december 2014

WAT HEEFT DEZE BOOM ONS TE VERELLEN?

Op de binnenplaats van het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd staat een boomstam waar een soort van verminkt gezicht in is gegraveerd. Is het een totempaal? Moet het boze geesten weren? Zou het kunnen praten? Zie foto.
Geen idee, maar googelend op dit onderwerp brengt me bij enige opmerkelijke citaten:
Bomen zijn heel oude wezens. Zij wonen al minstens vierhonderd miljoen jaar op aarde. Zij zijn geweldige communicatoren. Ik denk dat dat komt omdat ze niet kunnen lopen. Maar het is ook niet zo dat ze specifiek contact zoeken met mensen. Ze communiceren ook met dieren en andere levende wezens. Wist je, dat bomen eigenlijk op hun hoofd staan? Of eet jij misschien met je voeten? Daarom ligt het bewustzijn van bomen ook ongeveer op de hoogte van het begin van de wortels. Als je tegen een boom wilt praten, kun je dat beter tegen de wortels doen dan tegen de kroon. Sommige bomen nodigen je hiervoor uit door hun wortels boven de grond te tonen of door hun takken naar beneden te laten hangen.
Bomen zijn trouwens groepswezens. Wanneer je tegen één boom praat, praat je eigenlijk tegen alle bomen in de omgeving. Lees hier
Beijum is de wijk in Groningen met de meeste bomen. Dat is een geruststellend idee. Er wordt hier heel wat af gecommuniceerd.

Geen opmerkingen: