zondag 4 januari 2015

FOTO'S UIT DE WIERSHOECK- EN SCHOOLTUIN (215)

Ook op de laatste dinsdag van 2014 keek ik nog even rond op de tuinen van De Wiershoeck. Het was kerstvakantie en dus was de Kinderwerktuin gesloten. Het was een grijze dag. Volgens het weerbericht was er een kleine kans op zonneschijn, maar ik heb de zon niet gezien. Geheel volgens verwachting was er ook dit keer maar bar weinig te zien op de tuinen, over een paar maanden wordt het pas weer interessant. Tot die tijd zal er van mij waarschijnlijk slechts af en toe een foto met een stukje tekst op Beijumnieuws verschijnen.

Dit keer is het een impressie van hoe de tuinen van De Wiershoeck er nu bij liggen. Het gras is nog mooi groen, maar dat is ook bijna het enige groen op de tuinen. De mensen van De Wiershoeck en de Kinderwerktuin zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe groenseizoen. “Binnenkort” schieten de bloemen en planten weer uit de grond en kunnen we weer genieten van kleur en geur. Dat prachtige schouwspel zal ook weer volop insecten aantrekken en dan wordt de natuur op de tuinen iedere week weer een beetje interessanter.

Tussen het gras en op dood hout groeien nog een paar paddenstoelen. De rondscharrelende kippen zorgen voor een beetje kleur en vrolijk gekakel op de tuin. Het drukke gekwetter van de mussen klinkt waarschijnlijk menig bezoeker als muziek in de oren en ook roodborst, winterkoning, kool- en pimpelmees laten zich regelmatig horen. Merels eten gulzig van de sierappeltjes en af een toe klinkt er een schorre kreet van een kraai over de tuinen. In de hoge populieren roffelt soms een grote bonte specht en zitten eksters druk te “praten” of op de uitkijk. 


Ik vind de winter niet het meest interessante tuinseizoen, maar ook de komende maanden zal ik er af en toe toch een kijkje nemen. Met een beetje geluk kan ik soms een leuk onderwerp op de foto zetten en die gebruiken voor een volgende aflevering voor Beijumnieuws. 

Foto + tekst: Luit Staghouwer

Geen opmerkingen: