donderdag 1 januari 2015

NOG EVEN DE JAARWISSELING (met videobeelden)


De jaarwisseling zit er weer op. Er smeulen nog de nodige vreugdevuren in de wijk na, er loopt nog een dronken droppie waggelend naar huis terug en in de verte klinkt nog een verlaten knal.
Op bovenstaande foto is nog een vreugdevuur te zien, foto is tegen half een gemaakt, een vreugdevuur flakkerde metershoog de lucht in.
Op de linker foto is te zien hoe Winkelplein west door middel van een zeecontainer was afgesloten. Aan de andere kant van het plein, doorgang naar de Atensheerd, stond nog een container. Foto rechts, een winkelwagen kan niet branden, maar waarom het toch niet proberen en het ding op een vuur kwakken?
De blogger heeft in de loop van de dag en nacht nog een paar videobeelden gemaakt. Niet zozeer van de dag, het rituele karakter van ramen dichttimmeren en vuurbak opbouwen kennen we zo langzamerhand na al die jaren (vijf) wel een keer.
Bekijk desgewenst de video. De beelden laten in het donker enigszins te wensen over, en de muziek op de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum stond wel erg hard (of de blogger stond voor de boxen). Het geeft wel een kleine impressie van oud en nieuw 2014/2015 te Beijum.
Het was zoals altijd een genoegen om de jaarwisseling in Beijum te verslaan. Bedankt voor de mails en groeten op straat. Doe kalm aan.

Dat doet de blogger op nieuwjaarsdag ook. Hij is een groot gedeelte van de dag afwezig, waardoor de berichtgeving minder zal zijn dan de afgelopen 17 uur het geval is geweest. Het loopt tegen half vijf, voor wie nog gaat slapen: welterusten.



Geen opmerkingen: