woensdag 7 januari 2015

SLOOPWERKZAAMHEDEN DEEL BEIJUMERBRUG BEGINNEN VANDAAG

 Gistermiddag reed de blogger van Beijum Zuid naar de Hornbach heen en weer. Met in z'n gedachten het even daarvoor gepubliceerde bericht over geluidsoverlast bij Beijum Noord. 
Op bovenstaande foto is te zien dat ondergetekende de wegversmalling bij Beijum Noord naderde. Zie de hijskraan rechtsachter, daar werden voorbereidingen getroffen voor de sloop van de Beijumerbrug aan de oostzijde. Op de rechter foto is dezelfde situatie te zien maar dan dichterbij, iemand staat het nog te slopen gedeelte van de brug nat te spuiten. Het schijnt standaard te zijn om beton nat te spuiten voordat er gesloopt gaat worden, de blogger herinnert zich dat het Heerdenpadviaduct in 2013 ook nat werd gemaakt voordat de sloopkogel erin ging.

De linker foto is gemaakt na het bezoek aan de Duitse bouwmarkt. De lantaarnpalen links geven de route van de Groningerweg vanaf Bedum gezien aan waar wordt gewerkt aan de sloop en vervolgens plaatsen van de nieuwe brug (de helft ervan, zie tekst beneden).

Dan de foto helemaal beneden, in het midden zien we het nieuwe bruggedeelte liggen. Het ding ligt aan de westkant, aan de kant van bedrijvenpark Witte Lam. Het kan niet anders, of het nieuwe gedeelte brug westkant ligt helemaal links op de foto. Corrigeer de blogger als hij het verkeerd ziet.

 Volgt de lezer het allemaal nog?
In een poging de kluwen te ontrafelen gaan we even terug naar een bericht van vorige maand op RingGroningen:
Vanaf maandag 8 december gaat het verkeer bij het voormalige kruispunt Groningerweg bij Beijum Noord aan de andere zijde van de Oostelijke Ringweg rijden. Het eerste deel van de verlenging van de brug over het Boterdiep (zijde bedrijventerrein Witte Lam) is nu klaar en daar gaat het verkeer dan overheen rijden.

Tot het najaar 2015 wordt de tweede helft van de brug gebouwd.
Slinger
Voor het doorgaand verkeer verandert er een aantal dingen. Tot nu toe moest het verkeer dat vanaf de Eemshaven en de Noordelijke Ringweg richting de Oostelijke Ringweg reed, bij het voormalige kruispunt met de Groningerweg op de brug over het Boterdiep (Beijumerbrug) tweemaal een ‘slinger’ maken. In de nieuwe situatie vanaf 8 december kan het verkeer direct rechtdoor rijden over de nieuwe verlengde brug.
Het verkeer dat vanaf de Oostelijke Ringweg richting Eemshaven of de Noordelijke Ringweg rijdt, moet nu in de in de nieuwe situatie twee ‘slingers’ maken.

Invoegen
De situatie met het invoegend verkeer tussen de route vanaf de Noordelijke Ring naar de Oostelijke Ringweg en de Eemshavenweg naar de Oostelijke Ringweg verandert ook. Op dit moment voegt het verkeer dat vanaf de Noordelijke Ringweg naar de Oostelijke Ringweg rijdt, in bij het verkeer dat vanaf de Eemshavenweg komt. In de nieuwe situatie draait de situatie om. Het verkeer dat vanaf de Eemshavenweg komt moet dan invoegen bij het verkeer dat vanaf de Noordelijke Ringweg komt. Op verschillende plekken langs de ringweg staan borden met 'Situatie gewijzigd' om de nieuwe situatie onder de aandacht te brengen bij de weggebruikers. 

Geen opmerkingen: