woensdag 4 maart 2015

WAAROM NOU GEEN MANNEN TOELATEN OP VROUWENDAG IN BEIJUM?

 Naar aanleiding van het gisteren gepubliceerde blogbericht over de aanstaande Vrouwen-avond in Beijum, had ondergetekende Twitter-contact met o.a Indernationale Vrouwendag Nl.
Ow..dat is jammer. In Steenwijk zijn mannen al sinds jaar en dag gewoon welkom!!
Er is een mail onderweg naar je! En bij ons ben je welkom!
De mail kwam binnen....
Mannen welkom op Internationale Vrouwendag

Beste Johan,
Naar aanleiding van je berichten op twitter:
Wij van de stichting VIPS organiseren al sinds jaar en dag een Internationale Vrouwendag met veel  hulp van de heren ondernemers. Mannen zijn altijd welkom op onze vrouwendag zodat zij ook kunnen zien wat ons vrouwen bezig houdt maar ook omdat er zonder mannen geen emancipatie is. Wij zijn er ons zeer van bewust dat in de tijden van de feministische golf het mede door de mannen zo is gelopen zoals het gelopen is.
 
In de vrouwenorganisatie-wereld (Nederland) zijn wij redelijk bekend met name door onze manier van werken. Wij ontvangen nooit en te nimmer subsidie om iets te organiseren maar betrekken alleen lokale ondernemers; zowel vrouwelijke als mannelijke. Het is zelfs zo dat wij zo nu en dan gevraagd worden door andere vrouwenorganisaties om tips en advies te geven. Bij een aantal organisaties steekt dat ietwat: ze vinden ons commercieel. Maar niets is minder waar! Wij starten onze vrouwendag altijd met 0,00 en eindigen met 0,00.

Door middel van spon-snorren ( wij noemen onze sponsoren zo omdat merendeel simpelweg man is!) kunnen wij Internationale Vrouwendag organiseren.
Onze dag trekt gemiddeld dan ook meer dan 1500 bezoekers en ik denk dat we daarmee één van de grootste in Nederland zijn (zonder op te scheppen hoor).
Omdat de mannen in onze omgeving zo betrokken zijn bij onze viering Internationale Vrouwendag zijn ze altijd meer dan welkom. We drinken zelfs na afloop een borrel met ze!
Hoe kun je nou van emancipatie spreken als de mannen niet welkom zijn? Wij snappen werkelijk niet waarom mannen buitengesloten worden temeer omdat zij bijdragen aan onze positie in de maatschappij. Er is in Staphorst een metaalfabriek die mede door het project Kracht on Tour haar CAO heeft aangepast zodat mannen parttime kunnen gaan werken zodat hun vrouwen dan meer kunnen gaan werken. Dat is emancipatie!
Het zou mooi zijn als meer vrouwenorganisaties hier over na gaan denken en hierop actie ondernemen!
Met vriendelijke groet,

Aletta 
www.vipssteenwijkerland.nl
JF; Het is een aardige discussie. Denken vrouwen te gaan emanciperen door mannen buiten te sluiten? Stel dat moslims willen  emanciperen, moeten ze dan  apart van autochtone Nederlanders feestjes gaan zitten vieren?
Deze blogger heeft geen last van kinnesinne op dit gebied. Ga vooral je gang, ook op Vrouwendag-gebied. Hij vraagt zich alleen mét veel vrouwen, zie bericht boven, af of je los van mannen moet gaan zitten emanciperen.
(Afbeeldingen van deze site)

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Het congres genaamd "Vrouwen en Talent" roept eigenlijk dezelfde associaties op als de titel van het boek "Vrouwen met een IQ" van H Brusselmans.

Anoniem zei

Vrouwen in Groningen zijn banger dan die in Drenthe

Carrina zei

Sorry hoor maar een vrouwendag is toch helemaal achterhaald? Wat voor nut heeft dit nou eigenlijk? Er zijn toch veel belangrijkere thema's waar mannen en vrouwen samen mee bezig kunnen gaan?

Anoniem zei


Ja Carinna, hier in het westen misschien maar zelfs hier valt er nog heel veel te verbeteren voor vrouwen, laat staan in andere delen vd wereld.
Denk aan de nog steeds geldende verschillen van salarissen, terwijl hetzelfde werk verricht wordt!
Heb ik het over het westen, dus nog niet eens over landen als India en landen in Afrika enz.
Laat de Int. Vrouwendag maar mooi verder bestaan, zegt deze voormalig actieve vrouw in oa de vrouwen beweging :-).

Anoniem zei

Het snijdt totaal geen hout dat je vouwen in andere werelddelen wil helpen om dan in Beijum een verwenfeestje voor vrouwen te gaan houden.
Di denk ik wel http://www.telegraaf.nl/buitenland/23764429/__Afghaanse_mannen_in_boerka__.html

Anoniem zei

Weer helemaal geweldig geregeld. De vrouwen aan het kleppen, de mannen achter de kinderwagens en luiers verschonen.

Anoniem zei


O jawel anoniem 5 maart 14.23 uur.
Juist wél.
Je doet er zelf, zonder het te beseffen, aan mee zelfs :-)!
Je zet hier in de Blogger zijn krant, zelfs een Link, ter attentie ván :-).

Kijk, zonder er je bewust van te zijn, reis je met je reactie op int. vrouwendag de 8ste maart, samen met alle vrouwen de halve wereld over!

Goed zo :-) :-).

Anoniem zei

Vrouwenemancipatie heeft niets met normale vrouwen te maken. Het is een lesbocomplot.