donderdag 7 mei 2015

GROEN LANGS DE BENELUXWEG

Terwijl kruispunt Beijum Zuid langzamerhand in bloei komt te staan door aanplant van nieuwe struiken en bomen, blijft Beijum Noord nog een beetje kaal en grijs achter.

Bij Noord wordt nog hard gewerkt ter hoogte van de Groningerweg. Hierover later meer.

De blogger rijdt wel eens van Zuid naar Noord (v.v.) en de overgang van groen naar niet groen is goed waar te nemen. Zie bovenstaande afbeelding, de geluidswal langs de Beneluxweg is groen bij Beijum Zuid en loopt over naar kaal bij Noord.
Zie ook de foto's links en rechts, het voordeel van Zuid naar Noord rijden is dat je niet in hoeft te voegen, je kunt mooi op de afrit blijven wetende dat de strook over gaat in de oprit naar Noord.
Waar de geluidswal vlakbij de afrit uit bestaat is niet goed te zien, zie foto beneden, het lijkt op een combinatie van kunststof of glas. In elk geval zal het ding een uitkomst zijn voor de bewoners van de Sijgersmaheerd die rechts van de 'wal' wonen. Steeds het geraas van passerende auto's moeten aanhoren is vast geen pretje.

Bij Beijum-Zuid ziet de geluidswal er stukken fraaier uit, zie onderste foto bij dit blogbericht. Verschil moet er zijn, je hebt Beijum Zuid en je hebt Beijum Noord.

1 opmerking:

Jan Fré Boven zei

Beijum Noord en Beijum Zuid. Er is ter hoogte van het viaduct over het Boterdiep nog steeds een vernauwing in de ringweg. Tijdens de avondspits zijn er "slimme" mensen (zullen in hoofdzaak manen zijn) die de afslag Zuid nemen. Dan nemen ze de rotonde rond en gaan de ring weer op. Rijden de ring richting de afrit van Noord. Steken over en drukken zich daar weer tussen het vastgelopen verkeer (en laten het dan door hun toedoen nog wat vastlopen). Hufters vind ik het.