vrijdag 8 mei 2015

ONDERTUSSEN OP EN LANGS DE WIJKRING


Een rondje met de auto door Beijum leverde tegen het middaguur (vandaag) twee kleine wegblokkades op.

Zie eerst foto's links en rechts, ter hoogte van de Jensemaheerd/Wilkemaheerd, net na de knik in de wijkring, vanaf Plein Oost bekeken, is bij een doorgetrokken streep opeens de weg half afgezet. 'Nood' breekt wet, er kwam niks van de andere kant aan en dus maar over de doorgetrokken streep via de linker baan verder rijden.

De blogger zag twee oranje mannetjes met iets in de grond bezig, tussen de rijbaan en het fietspad. Wordt daar wellicht nieuw groen gepoot? Soms komt het verhaal na de foto's.
De bovenste foto is tien minuten later gemaakt. Het begon te sputteren en de ruitenwissers moesten aan om goed zicht op de weg te kunnen houden.
Tussen de Barmaheerd (rechts) en de Grevingaheerd waren oranje mannetjes met een pot verf in de weer. Twee honderd meter verderop ligt links het Gezondheidscentrum.

Zo te zien waren ze met de haaientanden bezig, het zebrapad ligt er nog een beetje bleekjes-wit bij. Ook hier stond weer een dikke vrachtwagen een helft van de weg bezet te houden.  Maar ja waar moet je die anders neerzetten. Op het fietspad kan niet. Dan maar zo.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

In een wijk waar je niet mag inhalen, halen ze alle bushavens weg... tja...

Anoniem zei

ehhh, een stratenmaker vertelde mij dat halte Jensemaheerd (richting stad) wordt wat meters terug wordt verplaatst omdat de lange bussen lastig of niet goed zouden kunnen indraaien in de oude halte vanwege de bocht waarin deze halte ligt/lag

k. buurtbewoner

Anoniem zei

(hoi Johan, even off record: ik zie net dat ik twee keer het woord "wordt" heb gebruikt in mijn stukje over de bushalte

Wil je dat woord tussen: stad) en: wat meters weghalen, dan klopt het weer grammaticaal

dank je alvast :-)

k. buurtbewoner

Johan Fehrmann zei

Pardon Anoniem, maar ik kan niet in de reactie van iemand werken, dan zou ik hem moeten verwijderen. Grappig, dat 'off the record', alsof er iets heel bijzonders is gebeurd, terwijl er alleen maar een grammaticale taalvoutje is gemaakt. Groeten.