maandag 4 mei 2015

OP WEG NAAR NOORDDIJK


Beijumers kunnen via drie fietswegen naar het naburig dorp Noorddijk wandelen of fietsen. Via een houten brug ter hoogte van de Fultsemaheerd en alsmaar rechtdoor fietsen. Of vanaf het Zilvermeer, Zadelpad, linksaf.

Als laatstgenoemde optie wordt genomen, dan kom je vanaf bovenstaande afbeelding bekeken helemaal rechtsboven via het fietspad met de hoge bomen aan weerskanten vanaf rechts naar links aangefietst of gewandeld (helemaal rechts ga je richting Zilvermeer, ook wel Kardingerplas genoemd).

Maar er is nog een mogelijkheid, en wel vanaf het meest zuidoostelijk puntje van Beijum bekeken. Zie onderstaande afbeelding, vanaf de rand van de Nijensteinheerd fiets je zo het platteland op. Foto's links en rechts zijn ongeveer 250 meter vanaf de rug van de fotograaf (foto beneden) gemaakt.

Zoals gezegd, opeens zit je op het platteland. De koeien grazen op de grens van Stad (Beijum) en Ommelanden oost. Is dit het plattelaand of is dit niet het plattelaand?
Echt in een minuut zitten de Nijensteintjes vanuit hun wijk op het laand.
Zie nogmaals onderstaande foto. Is weer een heel ander verhaal, maar wat voor rare fratsen steken daar allemaal boven het (graffiti) elektrisch huisje uit?

Beijumnieuws@ziggo.nl
(Er leiden veel wegen naar Rome, zo ook naar Noorddijk. Er lopen meer wegen naar het meest oostelijk gelegen dorp naast Beijum. Je kunt ook via Beijum Noord en Zuidwolde. Via Lewenborg...)



Geen opmerkingen: