vrijdag 8 mei 2015

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (20)


Wat doe je met een goede lattenbodem van een bed en stukken hout die van een slaapkamerkast afkomstig zijn? Stel je zit krap en je staat voor de keuze, op straat mieteren of het voor ongeveer 45 euro door de grofvuil-ophaaldienst laten wegbrengen?
Die lattenbodem, zie bovenste foto. ziet er nog best redelijk uit. Wie weet heeft iemand er nog wat aan. En die planken, ach, wie weet is er een Handige Harry die er iets mee kan.

Wat minder sociaal is, is om een groot stuk glas dat niet door de ronde ingang van een glascontainer wil zomaar naast de container te pleuren. Compleet met kleine rotstukjes waar kinderen zich aan kunnen bezeren. Zie foto links.
Het is wel weer heel eigenaardig sociaal om er een emmer met doekje bij te leggen. Maak er dan een sopje bij zodat iemand het stuk glas eerst kan schoonmaken voordat hij het mee neemt. Doekje? Zal het een vorm van humor zijn om één wollen sok in de emmer te doen?

Dan foto rechts, we zien een nog compleet ingepakte stapel stadjerskranten. Leuk voor onderin de caviakooi. Maar om te lezen? Nou ja, niet iedereen is even verguld van het digitale tijdperk, lekker een kop koffie drinken, krantje erbij...

Wat origineel om een paar schoenen op straat te leggen, zie foto beneden. Het zal je maat maar zijn en je zult maar net weinig geld hebben. Wat sociaal. Veters zitten er nog in. En kijk toch, is dat een snelkookpan? Stel dat je die net nieuw wil kopen? Mazzeltje. En wat een groot stuk plastiek ligt daar, stel dat je het plafond wil verven, kun je dat mooi ter bescherming op de grond leggen.

Waar de ijzeren stangen die links op de foto voor dienen is minder duidelijk. Het lijkt wel een uitschuifbaar setje van het een of ander. Wie weet is het bruikbaar voor de hobbyisten onder ons.

Wat hebben we voor de komende weken nodig? Zwemkleding, tenten, kampeerspullen, tuingereedschap etc. Kom op Beijumers, laat je van je goede kant zien en denk aan je medemens.

Geen opmerkingen: