zaterdag 3 oktober 2015

RADIO BEIJUM GAAT NIEUW SEIZOEN IN (Van 11-13 uur...)

Ze stralen er over en ze hebben duidelijk zin in een nieuw radio-seizoen. Gistermiddag hadden ze een redactievergadering en om 11 uur vanochtend, op Bruisend Beijum-dag, trappen ze het eerste hele seizoen Radio Beijum af.

Op de foto zien we van links naar rechts Han Borg, Jan Fré Boven en Lammert Doedens. De blogger schoof tegen half vijf gistermiddag even aan. Even nieuwstips geven. Informatie uitwisselen. Willen ze op zaterdag bijvoorbeeld niet vergeten te benoemen dat op zondag het uitzichtbankje in de Renschelheerd officieel wordt geopend? Dat komt voor elkaar, natuurlijk gaan ze dat benoemen. De Lentis-perikelen in de Onnemaheerd zullen voorbij komen. Gaan ze het nog over aardbevingen die Beijum (kunnen) treffen hebben? Morgen is het dierendag....

Eerst even, ondergetekende heeft het over 'ze' en niet over 'we.' Dat zit zo, en in de vakantie over nagedacht: moet een beheerder van Beijumnieuws nou wel vast in een kernredactie van een ander wijknieuwsmedium gaan zitten? Gaat dat niet ten koste van de eigen neutraliteit en onafhankelijkheid?
In goed overleg, en zie de goedgemutste heren naar de camera van de blogger kijken, is besloten dat deze wijkblogger een stapje terug gaat doen op het radiofront van Beijum. Wellicht keert hij nog een keer helemaal terug, maar voor de time being wordt hij een beetje adviseur en tipgever, en wie weet wordt wellicht nog een keer een interview tevoren door hem opgenomen.

Dit voor de duidelijkheid en helderheid, Beijum is een dorp, en daar hoort helaas ook geroddel, kwaadsprekerij en achterbaksheid bij. Tenenkrommend hoe een zogenaamde gesubsidieerde 'bestuurder' uit Beijum (voor wijkopbouw en cohesie...) via slinkse wegen heeft getracht een wig te drijven tussen de redactie van Radio Beijum en ondergetekende. Waarover later meer.

De vraag voor het seizoen 2015/2016 is: gaat Radio Beijum tot vaste waarde uitgroeien in de wijk als nieuwsmedium? Blijft het een gezelligheidsclubje van mensen die vol enthousiasme drie uur per maand radio gaat maken, of gaat het daarbij ook uitstralen over de wijk en wordt het een verbindende factor (doelstelling van oprichter Lammert Doedens)? Komt er een gedegen fundament met een aansprekende formule of format?

De wegens ziekte niet aanwezige Marleen Postma, van de Cycle-shop, eerder deze week: "We gaan Radio Beijum meer en meer professionaliseren en er komt meer structuur in. Het is in het vervolg bijvoorbeeld niet meer de bedoeling dat gasten die een kwartiertje worden uitgenodigd een heel uur aan de uitzendtafel blijven plakken."

(Het onderstaande programma werd gisteravond gemaild)

Programma Radio Beijum 21.07 2015, 11.00 -13.00
Thema dieren
11.00 11.30: Nieuws uit Beijum

Nieuw zitje op Renschelheerd
Bomen kap op de Zuidwending
Kerstpakketten
Lentis

11.30-11.45 :Douwes Boeken
11.45-12.00: Mijn dier
12.00-12.30: Cultuur en Culinair met Han en organisatie Bruisend Beijum
12.30-13.00: Grunnings houkje. Gast Tonko Ufkes
http://www.radiobeijum.nl/

5 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Voor een ieder die graag weten wat bijvoorbeeld Tonko Ufkes te vertellen had: www.radiobeijum.nl en zoek dan de stream van 3 oktober.

Han Borg zei

We zijn een paar uur en een volle, zeer geslaagde (al zeg ik het zelf) uitzending verder, en concluderen dat Radio Beijum steeds meer in d'r jasje gegroeid is, mede dankzij waardevolle tips, leuke gasten en een als altijd gastvrij onthaal in het Trefpunt. Steeds meer voel ik dat de tijd, waarin ik zelf professioneel radio maakte (eind jaren 80 van de vorige eeuw, bij de KRO) terugkeert in dit o zo leuke, losse programma. Uw presentator probeert iedereen aan het woord te laten, zonder aanziens des persoons en zonder (voor)oordelen. Aan jullie, de luisteraars, om te beoordelen of dat lukt. Op 31 oktober a.s. de volgende uitzending. Volg ons op www.radiobeijum.nl of via andere weblogs en media in onze prachtwijk.

Anoniem zei

Gaan jullie nu dan ook 24 uur per dag uitzenden?
Zou het leuk vinden in iedergeval muziek van radio beijum te kunnen luisteren. Wellicht ook meer programma's met DJ's?

Kees Huizenga zei

De nadere verklaring van Forint Lentis van 17 september 2015, maar aanleiding van de door Lentis gedomineerde informatieavond van 14 september 2015, staat eveneens op Beijumnieuws van 18 september 2015:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2015/09/over-lentis-onnemaheerd-stemmen-uit-de.html

Dit is geen "verslag", maar een partijdige aanvulling. Een statement van Lentis. Belangrijke suggesties vanuit de zaal zijn hierin niet opgenomen. Meerdere vragen van bezorgde ouders zijn niet beantwoord. Forint Lentis neemt Beijum daarom niet serieus! De Lentis-trein dendert gewoon voort. Het wordt een Lentis-soap/Lentis-drama.

Nog mooier: Onnemaheerd Beijum Lentisgate.


Vraag aan Lammert Doedens: ga je nog meer bekendheid geven aan jouw petitie?

Kees Huizenga zei

Hierbij de door de heer Lammert Doedens gestarte petitie van begin september 2015:

https://petities.nl/petitie/lentis-geen-ex-tbs-op-onnemaheerd


Er zijn nu 178 handtekeningen gezet. Meer handtekeningen geven meer betekenis aan deze wijk- en buurtpetitie. Meer invloed, zeggingskracht en gezag.

De geschiedenis leert: klokkenluiders hebben vaak gelijk. Achteraf bezien...